Paardrijden onder Nederlandse begeleiding, dit zijn ezeltjes;)

Typisch Spaanse marktjes in de directe omgeving

 

 

Veel activiteiten vanuit huis mogelijk, ATB-rijden, hardlopen etc.

 

 

 

Verschillende antieke stadjes in de regio, dit is Besalu!

Motorcross gebied bij uitstek, het huis heeft een garage voor uw motor!

 

 

Pyreneeen op 60 min

 

 

Barcelona op 60 min

 

 

1- 10 personen

Vanuit het huis loopt u zo de natuur in

Op 5 minuten rijden vindt u veel sportieve activiteiten

Bezienswaardigheden/activiteiten:

Botanische tuinen
Deze mooi aangelegde tuinen bieden u een mooie wandeling. Het uitzicht over zee is overweldigend.

Mountenbiken ATB en motocrossen
Vanuit het huis fiets u zo de bossen in. Het natuurgebied is prachtig en groot!
Wilt u onder begeleiding de bossen in en een ATB huren dan kan dit ook, vraagt u onze contact persoon naar de mogelijkheden.
Ook is er een crossbaan voor de motorliefhebber. Het huis beschikt over een afsluitbare schuur voor uw eigen fiets of motor.

Wandelen en hardlopen
Dit kan overal in de directe omgeving van het huis. U wandelt zo het natuurgebied in en kunt genieten van de vergezichten, de geuren van de natuur en de geluiden van krekels en vogels.

Paardrijden
Bij de Hipica, de plaatselijke manege kunt u een paard huren en onder begeleiding de bossen in. Vraag onze Nederlandse contactpersoon naar de mogelijkheden.

Karten/ bundgeejumpen en meer
Op 5 autominuten rijden van het huis vindt u de Kartbaan en veel meer activiteiten aan de rand van het stadje.

Waterworld
Op 5 autominuten van het huis een fantastisch groot water glijbaan paradijs!

Tennis/golf
Op 5 autominuten van het huis.

Uitgaan en lekker eten

In de stadjes aan de kust kunt u prima uit eten. In de buurt is een Spaans restaurant waar u s ‘middag een “menu del dia” (menu van de dag) kan eten voor € 6,50  p.p. 3 gangen incl. wijn en water. Voor de jongeren onder ons, zij kunnen uitgaan tot de late/vroege uurtjes.

Uitstapjes met de auto of openbaar vervoer:

Google de vetgedrukte plaatsjes en vindt alle informatie. De genoemde plaatsjes liggen allemaal binnen een half uur of een uur rijden.

Costa Brava
De Costa Brava heeft ongelooflijk veel te bieden. Behalve de prachtige stranden en baaien, de ruige kust en meestal mooi weer blijft de Costa Brava ons steeds verbazen met prachtige (nieuwe) plekken. De mensen; vriendelijk en levensgenieters ! Het klimaat is is heerlijk zelfs in de winter is het vaak nog een lenteklimaat. De natuur; prachtige beschermde nationale natuurgebieden. De indrukwekkende steden; Barcelona en Gerona met hun eigen cultuur, geschiedenis en musea. De authentieke dorpjes; Monells, Pubol, Sant Feliú de Guixolls en Peratelada. Spanje op zijn best met een rijke geschiedenis, op het gebied van kunst, dans, boeken, film en muziek. En niet te vergeten de Spaanse wijnen, cognacs en de Spaanse keuken.
Girona(20 min) of Barcelona( 1 uur) met een auto of de trein.
Figueres met het Dalí-museum en Púbol waar het excentriek ingerichte kasteel staat dat Dalí aan zijn vrouw Gala schonk.
Verder zijn de Griekse en Romeinse opgravingen van Empúries bij het vissersdorp l’Escala de moeite waard en het middeleeuwse dorpje La Bisbal, bekend om zijn keramiek.
In het achterland ben je zo in de plaatsjes Hostalric, Sant Hilari Sacalm en Amer. En wil je een dagje naar het strand dan lig je in een half uur in een pittoresk baaitje of op een wat groter strand met vertier tot in de kleine uurtjes. Alles binnen handbereik om als een vorst van het Catalaanse leven te genieten. Her en der in de omgeving vind je rommelmarktjes!